Croatian English French German Italian Russian Spanish Swedish

4Dportal.com Facebook Profil4Dportal.com Twitter4Dportal.com YouTube kanal4Dportal.com RSS

A+ R A-

Otvoreno pismo HRT-u za prestanak promoviranja pseudoznanosti: emisiju Na rubu znanosti treba ukinuti!

13569

"PSEUDOZNANSTVENI sadržaji koji se emitiraju na javnoj televiziji su sramota za HRT", poručuje Društvo za promociju znanosti i kritičkog mišljenja u otvorenom pismu poslanom glavnom ravnatelju HRT-a Goranu Radmanu i Programskom vijeću javnog servisa.


Pismo je potpisala skupina od 30-ak znanstvenika, kao i veći broj novinara i građana. U pismu se ističe da bi na isti način kao što je sankcionirana Karolina Vidović Krišto zbog pseudoznanstvenog pristupa znanstvenoj temi u "Slici Hrvatske", trebalo sankcionirati i neke druge osobe, poput Krešimira Miška, autora emisije "Na rubu znanosti", kojima se redovito dopušta korištenje prostora na javnoj televiziji za promicanje opasnih pseudoznanstvenih laži.

Pismo Društva za promociju znanosti i kritičkog mišljenja prenosimo u cijelosti. Svoju podršku ovoj inicijativi možete izraziti na Facebooku.

 

Poštovani gosp. Radman,

poštovani članovi Programskog vijeća HRT-a,

U kontekstu oštre i odlučne reakcije HRT-a povodom neprofesionalnosti voditeljice emisije „Slika Hrvatskeˮ u obradi teme o znanstvenoj pozadini kurikuluma zdravstvenog odgoja, ostajemo neugodno iznenađeni izostankom bilo kakve reakcije od strane Vaše medijske kuće po pitanju čitavog niza skandaloznih izjava i uradaka urednika i novinara HRT-a na teme ljudskog zdravlja, znanosti i obrazovanja. Na osnovu prikazanih emisija, svatko bi mogao zaključiti da HRT promovira i smatra istinitim sljedeće zablude:

- cijepljenje uzrokuje autizam,

- ne postoje dokazi o izravnoj korisnosti cijepljenja po zdravlje ljudi,

- direktno gledanje u Sunce liječi i omogućuje život bez hrane,

- tragovi aviona na nebu su konspirativno zaprašivanje koje utječe na um i zdravlje ljudi,

- bioenergija liječi,

- parapsihologija je znanost,

- molitvom se može izliječiti AIDS,

- obrazovanje i znanost koriste se u svrhu masovne hipnoze i dezinformiranja čovječanstva od strane „Eliteˮ koja želi oblikovati svijet u skladu sa svojim ciljevima.

 

To je samo djelić šokantnih neistina i dezinformacija koje promoviraju Vaši djelatnici kroz emisije HTV-a. Tko će se ispričati javnosti zbog neistina o autizmu i cijepljenju koje širi HTV-ov dokumentarni film „Susreti s autizmom – Prava istinaˮ? Zar Etički kodeks HRT-a ne vrijedi za autore tog dokumentarca, i pogotovo za urednike koji su odobrili njegovo emitiranje u takvom obliku? Jer da vrijedi, oni bi konzultirali Hrvatski zavod za javno zdravstvo gdje bi saznali da autizam nije povezan s cijepljenjem, te da je cijepljenje jedan od najvećih uspjeha moderne medicine[1]. Slična pseudoznanstvena kampanja protiv cijepljenja u razvijenim zemljama krenula je prije desetak godina i danas se već mjere posljedice u ljudskim životima uslijed pada procijepljenosti stanovništva. Sve to je ignorirano od strane autora dokumentarca i urednika programa na HTV-u.

 

Autor ovog dokumentarca već je i ranije iskazao svoj interes za širenje pseudoznanstvenih laži i obmana kroz svoj raniji dokumentarni film, financiran od HTV-a, o pseudoznanstveniku Rudolfu Steineru čija je ostavština protivljenje cijepljenju s obrazloženjem da ono „interferira s karmičkim razvojem pojedinca i utječe na ciklus reinkarnacije”[2]. Kako je moguće da javna televizija uopće financira takve skandalozne uratke? Tko će se ispričati i tko će odgovarati za to?

 

Nedavno je emitiran i HTV-ov dokumentarni serijal „Djeca Suncaˮ, u kojem se suptilno miješajući znanost i pseudoznanost promovira, između ostalog, solarnu jogu - po život i zdravlje ljudi opasnu laž kako direktno gledanje u Sunce djeluje terapijski i ujedno umanjuje potrebu za hranom. No, od autora tog serijala takav sadržaj ne iznenađuje, budući da on već deset godina uređuje i vodi emisiju „Na rubu znanostiˮ koja je sramota za HRT. Niti javna peticija[3] znanstvenika nije bila dovoljna da uvjeri HTV kako ta emisija promovira (često vrlo opasne) pseudoznanstvene tvrdnje i da joj nije mjesto u Znanstvenom programu. Ta emisija je pravi sinonim za pseudoznanstvene laži, često na teme ljudskog zdravlja, poput „alternativnih oblika liječenjaˮ raka. Kako je moguće da nitko ne snosi posljedice zbog takve emisije? Zar se uistinu HRT slaže s tvrdnjama[4] urednika emisije kako molitva liječi AIDS, ili da je parapsihologija znanost? Najšokantnije su, pak, njegove tvrdnje o tome kako se obrazovanje i znanost (dakle, upravo ono u što bi se programski trebala uklapati njegova emisija) koriste za ,,masovnu hipnozu i dezinformaciju čovječanstvaˮ[5]. Konkretno, u sklopu priče o tome kako su ledena doba i evolucija najobičnije znanstvene laži i podvale, izjavljuje i slijedeće: ,,Ako naša polazna pretpostavka glasi da je određena Elita od samog početka instrumentalizirala obrazovanje i znanost u svrhu masovne hipnoze i dezinformiranja čovječanstva da bi oblikovala svijet u skladu sa svojim ciljem, onda se odjednom ukazuje rješenje misterija ‘blitzkrieg’-prodora i posvemašnjeg prihvaćanja i nametanja besmislenih pričica o ledenim dobima i darvinizmu. Koje bi se, nekom nehipnotiziranome, s lakoćom otkrile u pravom svjetlu. Samo – takvog treba naći, to je već malo težeˮ. HRT se ni u ovom slučaju nikada nije ogradio od ovakvih javnih istupa svog urednika i voditelja, kao ni u bilo kojem drugom slučaju njegovih javno izraženih napada na znanost i obrazovanje. Zaključak koji se sam nameće je da i HRT stoji iza takvih stavova.

 

Ovo pismo je već predugo pa ćemo samo uzgred spomenuti još neke primjere promocije pseudoznanosti u programu HRV-a, poput stalne rubrike „Alternativaˮ u sklopu vrlo popularne emisije „Dobro jutro Hrvatskaˮ. Također, HTV je snimio i dokumentarni film „Rukeˮ o iscjelitelju Zdenku Domančiću, koji je uz to gostovao i u znanstvenoj emisiji „Među namaˮ. Prilozi u informativnim i zabavnim emisijama tako nerijetko ugošćuju „iscjeliteljeˮ, „alternativceˮ i druge ekscentrične osobe koji se gledateljima predstavljaju kao znanstveni ili stručni autoriteti, bez kritičkog odmaka. Takvom nekritičkom obradom tzv. alternativnih tema otvara se prostor za promociju nadriliječništva i onih koje se time bave, što je ne samo neetično, već i zabranjeno Kaznenim zakonom (Članak 184.).

 

Naglašavamo da se u potpunosti slažemo da se uvijek treba prikazati sve strane neke problematike, ali davanje širom otvorenog medijskog prostora raznim, najblaže rečeno, neobičnim ljudima i njihovim neobičnim idejama, i to bez ikakvog kritičkog osvrta na njih, zaista se ne može smatrati odgovornim novinarstvom ni objektivnim izvještavanjem.

 

S obzirom na značajan utjecaj koji HRT ima u oblikovanju javnog mnijenja, osjećamo se odgovornima upozoriti Vas da ovakvo nekritičko iznošenje stavova koji nisu utemeljeni na znanosti, ili su čak suprotstavljeni iole zdravom razumu, predstavlja sve ozbiljniji društveni problem, te da je to u suprotnosti s etičkim kodeksom Vaše kuće. Unatoč našem opetovanom upozoravanju na takvu praksu, do sad nije promijenjeno gotovo ništa pa ostaje gorak dojam da dnevnopolitički obračuni imaju veći utjecaj na programsku i uređivačku politiku HRT-a od ozbiljne zabrinutosti, razumnih primjedbi i konkretnih prijedloga znanstvene javnosti i struke. Ostaje nam samo da se pitamo dokad će neprovjerene, lažne, a nerijetko i opasne tvrdnje imati prednost nad relevantnim, provjerenim i znanstveno utemeljenim informacijama.

 

[1] http://www.hzjz.hr/epidemiologija/cijepljenje_autizam.htm

[2] http://wn.rsarchive.org/Lectures/ManfKarma/19100525p01.html

[3] http://www.gopetition.com/petitions/the-edge-of-science.html

[4] http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/69313/Misak-Na-rubu-znanosti-je-znanstvena-emisija.html

[5] http://www.svjetlost-online.com/kresimir-misak/?p=14

 

Društvo za promociju znanosti i kritičkog mišljenja

 

 

 

dr. sc. Željko Agić,

dipl. ing. rač. Bruno Alfirević, programer

Miroslav Ambruš-Kiš, novinar

Jelena Baković, dipl. ing. elektrotehnike

Gordana Barać, dipl.ing. elektrotehnike

Neven Barković, novinar

Elvira Berton, frizerka

Ivana Brekalo, mag. chem., kemičarka

Siniša Bogdanić, novinar

dipl. ing. Ljiljana Bosak, elektrotehnika

dipl.ing. Krešimir Bosnar, geolog/paleontolog

Danijel Bošnjak, student aeronautike

Marko Budimir, fizičar, doktor znanosti o materijalima

Marko Budišić, PhD (matematičar)

Ivan Bumbak, student FESB-a

Dino Butorac, dipl.ing.el.teh.

dr. sc. Saša Ceci, fizičar

Tamara Crnac, student BEM-a, Split

Ivica Cvrtila, mag. chem., kemičar

doc. dr. sc. Tamara Čačev, biomedicinarka

Tamara Čizmić, psihologinja

Radoslav Dejanović, kolumnist

dipl. pol. Danijel Despot, novinar

Igor Dobec, informatičar

Hrvoje Donđivić, student FKIT-a

Tomislav Donđivić, student PMF-a, Čuda Prirode

Nikola Erceg, psiholog

doc. dr. sc. Zeljka Fuchs, fizicar

dipl. ing. Miljenko Giljanović, umirovljenik

dipl. ing. el. Željana Giljanović, profesorica

Endi Glavinić, programer

mr. sc. Marko Gnjidić, dipl. oec.

Adrian Goll, sistem inženjer

Nata Hajdu, konferencijska prevoditeljica

Emil Haiman komercijalist, student pravnog fakulteta

mr. sc. Branka Haničar, dr. med.

prof. dr. sc. Marijan Herak, geofizičar

Gordan Horbec, dipl. oec.

dr. sc. Sven Hölbling, fizičar

Jerko Hrabar, univ.bacc., student diplomskog studija BEM-a

dipl. pol. Igor Hrustić

mag. chem. Igor Huskić, kemičar

Bojan Ivanović, sistemski administrator

Nenad Jakšić, prof. povijesti i filozofije

Mate Jagnjić, student diplomskog smjera fizike

Mišel Janković, bacc. ing. el., student diplomskog studija elektrotehnike

Nenad Jarić Dauenhauer, novinar

Vanja Jekić, elektrotehničar

Dragan Jurišić

dr. Bernard Kaić

Ozren Kiza, elektrotehničar

mag. biol. mol Lucija Klarić, molekularni biolog

prof. dr. sc. Tomislav Klapec, toksikolog

Karlo Kolar, sistem inženjer

Goran Kostrešević, građevinski radnik

Milan Koštro, politolog

Renata Kozina, student FPZG-a, Zagreb

Ivan Kraljević, akademski slikar

Prof. dr. sc. Hrvoje Kraljević, matematičar dipl. ing. Špiro Krasić, programer prof. dr. sc. Saša Krešić Jurić, matematičar

Davorin Krnjaić, organizator sistem analitičar

Nezir Likaj, poduzetnik

mr. sc. Luciano Lukšić, politolog i profesor filozofije

bacc. ing. comp. Jure Maleš, programer

Danira Matošić Matičević, mag. ing. arhitekture

Petar Marević, student fizike

Ivana Mijatović Cernos, ing. biologije/ekologije

Luka Mikec, student filozofije, matematike i informatike

Igor Mikloušić, psiholog

dr. sc. Pavle Močilac, IOCB, Prag

Tomislav Muić, programer

Vedran Mušica, programer

mr. sc. Goran Narančić, računarstvo

Luka Opašić, student medicinskog fakulteta

Tanja Pajić, dipl. oec.

Gorana Pavičić Nišević, dipl. politolog

Miroslav Pavlović

Ante Perković, dipl. ing. eteh., Split

doc. dr. sc. Tomislav Portada, kemičar

dipl. ing. Stanislav Prusac, poduzetnik

potpisujem dr. sc. Dunja Potočnik, sociologinja

Ante Radonić, popularizator znanosti

Lea Ralić, studentica psihologije FFZG

mag. psych. Helena Rašić

Lea Relac, studentica sociologije

Tomislav Ređep

Danijel Reponj, popularizator znanosti

Ivana Roglić Relac, nastavnica

Marko Ružić, dipl. ing. biologije-ekologije

Petar Santini

Tijana Savić, struč. spec. oec.

dr. sc. Dragana Sekulić, filozofija

Natalija Sokol-Kvesić, dipl. ing.

Anastazija Sorić Uranić, poslovna tajnica

Sunčan Stilinović, student PMF-MO Zagreb

dr. sc. Juraj Szavits Nossan, fizičar

Sanja Šain, mag. ing. ict.

Lana Šarić, univ. bacc. chem, studentica diplomskog studija kemije

Davor Šepec, informatičar

Ratko Šetušić, student agronomije

dipl. ing. Damir Škrjanec, elektrotehničar

univ. bacc. ing. ele. Ivan Špoljarić, student diplomskog studija

Darko Tomičić, 2/3D animator

dipl.ing. Vinko Toševski, molekularni biolog

prof. dr. sc. Dejan Vinković, fizičar

dr.sc. Branimir Zauner, fizičar

Vinko Zlatić, fizičar

Tags:     na rubu znanosti      krešimir mišak      cenzura      mediji      4dportal
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Komentari  

 
+2 #12 Suzana 2013-03-01 13:38
Ja sam se divila emisiji Na rubu znanosti i vec tri godine uzivam ili sam sokirana od informacije koje cujem ili vidim u nju...a sada sam sokirana od PISMO hrvatkih akademika,d-r,m-r i td.....STA TREBA LI SAV NAROD BALKANA I SIRE DA SPAVA I DALJE I da umire bez veka...da truje svoja rodjena djeca sa hranu i lijekove...Pozdrav do Kresimira Misaka i svih koji ga podrzavaju.Nadam se da ce se ovo BREME izdrzati.
Citat
 
 
+1 #11 anjalaik 2013-02-07 15:35
daaaa, treba ukinut i stavit ljudima sulejmana, tuuuujjjj, serem se na drzavi i vlast. zaglupljujte jos vise hrvatski narod usranim temama i serijama, ispirite im mozak.
Citat
 
 
+6 #10 MaRGo 2013-01-22 11:54
Najviše mi je žao kad ugledam u potpisu imena mladih studenata, koji od početka NE ZNAJU biti znatiželjni i otvorenog uma, nego su skloni konformizmu i slijepom vjerovanju starijim kolegama.
Citat
 
 
+6 #9 lely 2013-01-15 06:23
VACCINES HAVE CANCER VIRUSES, Dr. Leonard Horowitz, Part 4
www.youtube.com/.../
Citat
 
 
+21 #8 Bel-Mordok 2013-01-14 18:32
DANIJEL AMBROZIĆ: Na rubu nestanka
4dportal.com/.../...

Potpišite peticiju za podršku emisiji NA RUBU ZNANOSTI!
4dportal.com/.../...

Prekopirati ću komentar korisnika Senad Bucan, jer smatram da je odličan, a u slučaju da mu komentar nekim slučajem nestane zbog ovog ili onog razloga:

"Sta rećci, osim da je sa ovim pismom i vašom naučnom podrškom načinjena ogromna šteta hrvatskom društvu u cjelini. Sa dubokim uvažavanjem prema vašem akademskom statusu u društvu i vašem mišljenju o navedenoj tv emisji, mogu samo sa razočarenjem potvrditi lično mišljenje o širokom sukobu između zvanične nauke i alternativnog mišljenja obrazovanih ljudi. Teme koje su se obrađivale emisijom "Na rubu znanosti" izlaze iz dogmatskih okvira kojima ste vi, gospodo naučnici, stvorili lične karijere. Vaše dugogodišnje studiranje materije u koju ste upućeni temelji se na papagajskom ponavljanju znanstveno nedokazivih činjenica.

Nauka (scientija, lat. znanje) predstavlja široki skup ispravnih informacija određene materije, u širokom smislu riječi, a koje se mogu experimentalnim posmatranjima, provjerama, mjerenjima, matematičkim procesima, ponavljanjima istih i dokazati. Ako se zadovolje navedeni procesi i standardi moguće je postaviti hipotezu, koja je i dalje podložna promjenama, kao preduslov teorije. Ova definicija se uglavnom koristi za fizički dio naučnog viđenja materije ili realiteta. Svaka druga mogućnost postavljanja teorije ili pretpostavke spada u domenu metafizike, a koja je opet podijeljena u bezbroj grana, od kojih neke, pomalo posprdno, naučna zajednica naziva empirijske nauke. Sukob savremene nauke i metafizke je obostrano dubok i ignorantan.
Cjelokupna zvanična nauka se temelji na lažnim postulatima i teorijama koje se ne mogu naučno provjeriti ni dokazati, osim s objašnjenima koja su u raskoraku sa zdravom pameti. Vidite, gore navedena gospodo, otkud vama pravo da preuzimate teret odgovornosti tko ima ispravan stav u mišljenjua a tko ne?!
Ako vi podrzavate teoriju evolucije, koja je dovela čovječanstvo u ogromnu zabludu o porijeklu i postanku vrsta koja nema nikakve temelje bazirane na istini i koja se nemoze znanstveno dokazati i tvrdite da je to ispravan stav, tada dopustite i drugima da iznesu svoje mišljenje oko određene teme. Ignorancija nauke na alternativna mišljenja je u najmanju ruku odvratna i izaziva ljutnju onih koji smatraju da treba razmišlajti svojom glavom.

Gospodin Nikola Tesla je bio mnogo veći naučnik nego što ste svi vi zajedno, pa je jednom prilikom rekao da će čovjecanstvo napredovati jedino kad prizna parapsihologiju kao nauku."

Gospodine Senade, svaka vam čast! Svarili ste im gulaš! :lol:

LP
Citat
 
 
+8 #7 Ariston 2013-01-13 03:42
Svako je svog tijela gospodar, a demokracija podrazumjeva slobodu govora. Znanost i osobito medicina je u zadnjih deset godina izrazito korumpirana i lijekovi i terapije umjesto da lijece, od pacijenate stvaraju dozivotne invalide koji treba da ovise od lijekova do kraja zivota da bi se opljackali i onda konacno u besparici umrli. Jos zalosnije je da univerziteti stvaraju ogranicene egocentrike, politicki podobne, intelektualno i znanstveno inferiorne, jer treba sluziti korporativne interese i ne pitati kriva pitanja. Umjesto lova na vjestice, neka ponude kvalitetnija rjesenja za tekuce probleme gore navedene, pa nitko nece ni traziti alternativna rjesenja. Kresimiru puna podrska za njegovu emisiju i poruka da je gledan sirom svijeta.
Citat
 
 
+13 #6 Bel-Mordok 2013-01-12 15:42
U vezi Chemtrails-a i HAARP-a:

Amerikаnci priznаli: Chemtrails > Tajni projekt!
4dportal.com/.../...

Švedske vlasti priznale da su otrovni 'Chemtrailsi' stvarni, a ne neka divlja teorija zavjere
4dportal.com/.../...

CHEMTRAILS: Detaljna studija o trovanju naroda preko neba u Hrvatskoj
4dportal.com/.../...

HAARP u pustinji: Znanstvenici usred pustinje umjetno stvorili preko 50 kišnih oluja
www.4dportal.com/.../

HAARP - PROJEKT APOKALIPSE KOJI JE UNIŠTIO JAPAN
4dportal.com/.../...

Morgellon - Prirodna pošast ili laboratorijska NWO kreacija?
4dportal.com/.../...

HAARP antene kod Beograda uzrokovale sušu na Balkanu?
4dportal.com/.../...

Jel imaju ti "znanstvenici" još kakvih nedoumica? :lol:


@šćiro, kao što rekoh, trese im se tlo pod nogama, jer nitko više ne vjeruje u njihove propale i odvratne propagande jer narod ne želi više biti roblje, pa paničare i žale se...

@Mali, pa i nije baš, jer "ekipa" se uplašila da neće moći i dalje biti paraziti na grbači naroda, da im narod neće osiguravati velike kuće, skupe aute, ljetovanja i zimovanja, te ostale povlastice i pogodnosti kao što je to činio dosad kroz prevelike poreze, raznorazna plaćanja itd...

@Hihihi, moguće je. Kad su oni tako pametni, što onda ne izliječe sve bolesti koje postoje s svim svojim "lijekovima" (čitaj: otrovima)? U vezi dotične emisije mogu komotno reći da gosti emisije nisu ništa posebno rekli, štoviše, bili su jako škrti s informacijama koje su dali. Ipak, dotična emisija je ovdje

Na rubu znanosti: Haarp
www.youtube.com/.../

@Peter, očito da jest. Dosta je bilo da se narod zloupotrebljava kako se i gdje stigne... Znamo mi, pogotovo nakon svega, tko su oni što to i rade, te kuda sve to vodi... Ljudi po cijelom sviejtu uviđaju sve više i više šta se sve radi te tko iza svega stoji... Ne mogu oni nama prodavati više kojekakve priče, propagande, ratove, tiranije i sl. gadosti, dosta je bilo!
Citat
 
 
+12 #5 Peter 2013-01-12 14:19
Kreso, pogodija si u zivac!

Cestitke. Samo nastavi i dalje. Nadan se da HRT nece ukinit jedinu emisiju koja valja
Citat
 
 
+14 #4 Hihihi 2013-01-12 11:52
Hahahah očito je zadnja emisija o HAARP-u i chemtrailovima ostavila jako dobar dojam na javnost pa se mora brzo intervenirati.
Citat
 
 
+11 #3 Mali 2013-01-12 11:25
Nevjerojatno......
Citat
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Građani od 1.1.2018. ostaju bez svojih domova! Porez na nekretnine = robovlasništvo!

Građani od 1.1.2018. ostaju bez svojih domova! Porez na nekretnine = robovlasništvo!

Ministar financija Zdravko Marić (HDZ): Od 1. siječnja 2018. uvodi se porez na nekretnine kao zamjena za komunalnu naknadu.

Komentari(3) Klikova:6468

Više...
Multimilijarder Donald Trump žica novce za svoju političku kampanju

Multimilijarder Donald Trump žica novce za svoju političku kampanju

Bliže se predsjednički izbori u Americi, a glavni kandidati su Donald Trump i Hillary Clinton koji se međusobno prepucavaju putem medija i iznose prljavo rublje jedno drugome. U politici kao...

Budi prvi i komentiraj! Klikova:3059

Više...
Klopka (SBTV): Tko vlada svijetom?

Klopka (SBTV): Tko vlada svijetom?

Koje su poveznice između tajnih službi, država i terorizma, postoji li rezon iza teorija o tajnim društvima i njihovom utjecaju na čovječanstvo, te koje manipulacijske alate koriste vladari s vrha...

Budi prvi i komentiraj! Klikova:3287

Više...
Klopka (SBTV): Tko vlada Hrvatskom?

Klopka (SBTV): Tko vlada Hrvatskom?

Koliko je doista jaka tehnomenadžerska elita, što je 'Labrador' grupa, zašto mnogi optužuju DORH i sudove za klijentelizam i kako se u cijelu priču uklapaju banke - neka su od...

Budi prvi i komentiraj! Klikova:3364

Više...
BREXIT: Britanci danas glasaju za izlazak iz Europske Unije

BREXIT: Britanci danas glasaju za izlazak iz Europske Unije

Britanci danas na referendumu o članstvu u EU-u glasaju o izlasku svoje zemlje u tom jedinstvenom političkom projektu. U srijedu, dan uoči referenduma, dvije online ankete su davale...

Budi prvi i komentiraj! Klikova:2768

Više...
Za državne dužnosnike što veća prava, a što manje obveze! Za građane što manja prava, a što veće obveze!

Za državne dužnosnike što veća prava, a što manje obveze! Za građane što manja prava, a što veće obveze!

Kada ovo pročitate nećete vjerovati što piše u Zakonu o obvezama i pravima državnih dužnosnika! Nije ni čudo što Hrvatska postaje ili je već postala država apsurda i slučaja. Očito...

Komentari(1) Klikova:5250

Više...
Turski predsjednik penetrirao u Hrvatsku i donio sjeme iz kojeg su se izrodili sporazumi

Turski predsjednik penetrirao u Hrvatsku i donio sjeme iz kojeg su se izrodili sporazumi

Nekada smo se borili protiv Turaka, ubijali su nas, a danas ih primamo klečeći na koljenima dok nas naša vlast upozorava da ne izlazimo iz svojih domova, da ne gledamo...

Komentari(1) Klikova:4370

Više...
Povijesni susret Pape i patrijarha Kirila: ‘Mi smo braća, osjećam prisustvo Duha Svetoga’

Povijesni susret Pape i patrijarha Kirila: ‘Mi smo braća, osjećam prisustvo Duha Svetoga’

Razgovor u četiri oka s Kirilom, koji je na Kubu doputovao u četvrtak, bio je jedan od rijetkih susreta nekog poglavara Katoličke crkve i patrijarha najveće među Pravoslavnim...

Komentari(1) Klikova:6660

Više...
NEVIĐENO U HRVATSKIM MEDIJIMA: Potpuno raskrinkan bankarski sustav!

NEVIĐENO U HRVATSKIM MEDIJIMA: Potpuno raskrinkan bankarski sustav!

U nastavku pogledajte emisiju jer ono što je ovdje izrečeno, teško da možete vidjeti na nekoj drugoj hrvatskoj televiziji.

Budi prvi i komentiraj! Klikova:16492

Više...
Grčka u plamenu: Farmeri se motkama obračunavaju s policijom

Grčka u plamenu: Farmeri se motkama obračunavaju s policijom

Kada su došli do ulaza u zgradu Ministarstva poljoprivrede počeli su je gađati kamenjem i porazbijali su prozore. Zbog ovakvog ponašanja, morala je reagirati i policija, pa su farmeri i...

Budi prvi i komentiraj! Klikova:3712

Više...
HUB pozvao dužnike u 'švicarcima' da se jave bankama

HUB pozvao dužnike u 'švicarcima' da se jave bankama

Hrvatska udruga banaka poziva klijente kredita u "švicarcima" koji još uvijek iz bilo kojeg razloga nisu potvrdili primitak preporučene pošiljke s propisanim izračunom konverzije da se jave svojoj banci radi...

Budi prvi i komentiraj! Klikova:3294

Više...
Republika Hrvatska d.o.o. dobila novog direktora Tim Oreškovića

Republika Hrvatska d.o.o. dobila novog direktora Tim Oreškovića

Na (javnom) natječaju za poziciju direktora Republike Hrvatske d.o.o. sinoć u kasne sate, točnije u zadnjim minutama do ponoći pobijedio je Tihomir Orešković, ili za kolege samo Tim.

Komentari(4) Klikova:4965

Više...
Zaokret europske politike – imigrante počinju vraćati rutom kojom su došli

Zaokret europske politike – imigrante počinju vraćati rutom kojom su došli

Njemačka kancelarka Angela Markel pod pritiskom javnosti i koalicijskih partnera promijenila retoriku i poručila: Nemoćni smo. Nemamo kontrolu nad migracijama...

Budi prvi i komentiraj! Klikova:4840

Više...
Tko nam to vodi državu?

Tko nam to vodi državu?

Svakome se može dogoditi gaf, pa čak i političarima koji nam kroje sudbinu i donose važne odluke. Nekome padnu hlače, netko gricka nokte, netko kopa nos, a za neke stvarno...

Budi prvi i komentiraj! Klikova:4562

Više...
Američki marinac na javnoj televiziji izjavio tko stoji iza napada u Parizu, tko su pravi teroristi i tko vlada svijetom

Američki marinac na javnoj televiziji izjavio tko stoji iza napada u Parizu, tko su pravi teroristi i tko vlada svijetom

Kenneth O' Keefe je ratni veteran američke vojske koji objašnjava tko stoji iza krvavog pira u Parizu i sve o američkom predsjedniku Baraku Obami, te kako zapravo počinje treći svjetski...

Komentari(2) Klikova:10441

Više...
KOD KOLINDE DOLAZI MASON 33. STUPNJA: Stvaramo Novi svjetski poredak – kaže Predsjednica?!

KOD KOLINDE DOLAZI MASON 33. STUPNJA: Stvaramo Novi svjetski poredak – kaže Predsjednica?!

Joe Biden još 2005. kao senator govorio je o mogućnostima čipiranja i praćenja ljudi u skoroj budućnosti kao i o nastanku Novog svjetskog poretka prema kojemu se kreće vrhuška...

Komentari(4) Klikova:16206

Više...
Niti jedna zemlja neće biti sigurna od terorističkih napada: Putin predložio Novi svjetski poredak

Niti jedna zemlja neće biti sigurna od terorističkih napada: Putin predložio Novi svjetski poredak

U svojem govoru pred Ujedinjenim narodima Vladimir Putin objasnio je kako bi trebao izgledati novi svjetski poredak. Odmjereno je ispričao svoju viziju, piše Politico.

Komentari(1) Klikova:8214

Više...
U šest minuta objašnjeno sve o izbjegličkoj krizi i zašto im je potrebna pomoć

U šest minuta objašnjeno sve o izbjegličkoj krizi i zašto im je potrebna pomoć

U tijeku smo izbjegličke krize koja je iz dana u dan sve intenzivnija i u Hrvatskoj, a sve raspoložive ekipe brinu o tisućama izbjeglica koje pokušavaju pobjeći od sirijske krize...

Komentari(1) Klikova:7839

Više...
Baner

Popularno

Novosti

KolumnePartneri

Prijava

Registracija

*
*
*
*
*

* Polje je obavezno