4Dportal.com Facebook Profil4Dportal.com Twitter4Dportal.com YouTube kanal4Dportal.com RSS

A+ R A-

MIROSLAV PRVULOVIĆ: Iluminati i/ili ESP?

9295

- Da li se, u skladu sa principom promišljajućeg vizualiziranja, masovnije (u okviru populacije metafizičara i duhovnjaka) posvećeno više bavimo kozmičko-planetnim problemima, ili više rješenjima i ciljevima koje na mjesto problema postavljamo? - Kojim temama, tekstovima, dokumentima, te konceptima bi bilo ljepše i poželjnije da se masovnije pozabavimo? Nasuprot onima koji, izgleda, trenutačno dominiraju - posvećenije onima koji nas podsjećaju na naše moći!


 

 

Koncept promišljajućeg vizualiziranja, načet sa tumačenjem u prethodnoj kolumni, za mene osobno je od epohalno-inkarnacijskog značaja, te se podrazumijeva da će mu se morati dati još prostora u tumačenju, osobito konkretnije primjenljivih praktičkih aspekata.

 

Znam da ono što je od osobnog epohalno-inkarnacijskog značaja za mene ne mora imati niti mrvicu značaja za druge, ali - može i imati, bar za one koji su sluha izoštrenog za osluškivanje svega što je potencijalno praktički korisno, osobito ako potiče od osoba koje žive, delaju, razmišljaju, eksperimentiraju i izvlače pouke iz svojih eksperimenata - ako ne baš bukvalno tu, oko nas, a ono svakako na vrlo bliskom životno-geografskom prostoru.

 

Današnja tema se nekako pomalo umetnula, kao međutema, dakako, povezana sa promišljajućom vizualizacijom, a nametnula se nakon slučajnog gledanja jednog video-snimka (iznimka sam među suvremenim duhovnjacima, između ostalog i po tome što ne znam engleski, ali, i bez tog znanja suštinu snimka sam mogao da pratim).

 

Iluminati su nam dobro, itekako dobro poznata "fela", te im nije ni potrebno posebno predstavljanje, a u vezi sa "ESP"-om, koji je oznaka za ekstrasenzornu percepciju - imam u vidu šire značenje (sam ovaj naziv sam stavio u naslov zato što omjenije i atraktivnije djeluje): sve ono što bismo označili kao parapsihološke ili "natprirodne" moći - bioenergetsko liječenje, telekineza, telepatija, proroštvo, levitacija, itd.

 

Razne ove moći su tijekom historije probijale kod mnogih pojedinaca, bilo da su ponešto od toga posebnim radom i vježbanjem sticali, bilo da je to spontano probijalo iz njihove "prirode".

 

No, te moći nisu ovdje tema... Tema je: kojim temama, te kakvim tipovima metafizičkih ili duhovnih tekstova, napisa, djela smo masovno preplavljeni, dakle, ka čemu nam je masovno usmjerena pozornost. "Masovno", u populaciji onih koji se zanimaju metafizikom i duhovnošću.

 

Mislim da je svakome jasno, i bez posebog istraživanja, da smo preplavljeni crnim i teškim temama. Metafizički crnim i teškim temama, ne onim banalnim kojih su pune (maltene nam je prirodno da kažemo da su ih pune) novine. Možda najviše zahvaljući D. Ickeu, ali i drugima, postali smo preplavljeni: reptilima, iluminatima, zavjerama... Tj. pričama o njima i tumačenjima koja se odnose na njih, kojima ih se raskrinkava.

 

Ne mislim da su loša ta otkrića! Naprotiv! Dubljeg metafizičkog ili duhovnog poimanja realnosti u kojoj smo nema bez svih tih i Ickeovih i datih od strane drugih autora otkrića. I sam sam u nekoj da ranijih kolumni konstatirao da je upravo znak već izvjesnog duhovnog nivoa shvaćanje da se nalazimo u kozmičko-planetnom Zatvoru ili Karantinu. Ne konstatirati tako nešto znači ne ponirati dublje u mehanizme zemaljskog postojanja, samog našeg funkcioniranja na Zemlji. Da bi nam se javila potreba i misao o tome da težimo slobodi i moći - moramo najprije konstatirati da ih nemamo. Što bismo im težili ako imamo iluziju da ih već imamo?! Kao što reče H. Hidden: "Najbolji su robovi koji misle da su slobodni!".

 

Tamo gde konstatiramo kozmičko-planetni Zatvor, moramo konstatirati i - Čuvare. Te se onda tu odlično nadovezuju Ickeove i drugih priče, otkrića i tumačenja.

 

Međutim...!

 

E, tu dolazimo do jednog od aspekata promišljajućeg vizualiziranja. Hoće li nam pozornost biti zaronjena u problemu ili u rješenju problema?! Korist po našu svijest nam donosi fokusiranje, između ostalog i na način naznačen u prethodnoj kolumni, na rješenje, na tzv. pozitivni cilj, te promišljanje - rješenja ili cilja. Pozornost zaronjena u problemu (ne mislim na problem u matematičkom smislu, koji se mora riješiti) - samo nam tu istu pozoronost zarobljava u tom samom problemu, i mi dobijamo ono što je i Icke dobio i dobijao: sve više i više informacija, sve više i više novih kutova sagledavanja, novih likova, novih koncepata unutar problema, itd.

 

Nemaju li u cijelom tom velikom valu informacija o Zatvoru i Čuvarima - svoje prste oni sami, Kreatori Zatvora i Čuvari? Jer, ako već sve ovo jeste, kao što po svemu sudeći doista i jeste, Zatvor, kako to da je u njemu propušten obilati val infomacija kojima se Čuvari raskrinkavaju, val informacija koji nas davi? Zar baš njihov princip nije - tajnost?! Da se ono što im je od interesa - drži u tajnosti.

 

Ovaj, ovakav val informacija, stvarnih ili tobožnjih raskrinkavanja Zatvora i Čuvara - programira nas na slabost, nemoć, na osjećaj bednih i potlačenih bića. Mi trenutačno to doista i jesmo, i nije ništa strašno da se u jednom trenutku tako nešto konstatira, ali - to nije vizija rješenja, to je vizija problema, i pravo je pitanje hoćemo li se mi stalno, iznova i iznova, baviti vizijom rješenja ili cilja kojim prevazilazimo problem, ili ćemo se dosljedno vraćati promišljanju problema, i novim i novim infromacijama kojima utvrđujemo, konsolidujemo problem?

 

A kojim temama, tekstovima, dokumentima, te konceptima bi bilo ljepše i poželjnije da se pozabavimo? Nasuprot prethodno naznačenima - posvećenije onima koji nas podsjećaju na naše moći! Zamislimo da smo, umjesto temama, tekstovima, zapisima, dokumentima, razmišljanjima o iluminatima i zavjerama - zapljusnuti temama, tekstovima, zapisima, dokumentima, razmišljanjima o raznim vidovima posebnih moći koje su mnogi pojedinci na Zemlji imali ili imaju! Zamislimo opću situaciju u metafizičkim i duhovnim krugovima u kojima se bavi promišljanjem (vizualiziranje je svakako negdje u pozadini, kao što je i sada, u bavljenju iluminatima i sličnim bićima i pojavama) parapsiholoških ili "natprirodnih" moći. Tamo gdje usmjerimo svoj fokus, gdje nam masovnije, u okviru populacije metafizičara i duhovnjaka, misao sve dublje uranja u neku viziju ili oblast - očekivano je da dolazimo i do novih važnih otkrića, ne samo od teorijskog, nego i od praktičkog značaja.  U smislu traganja za tajnama - kako da sve te ili neke od tih moći i sami aktiviramo, što nam je činiti da bi se aktivirale. Nebitno je da li je sve to bukvalno svakome od nas postiživo, ili postiživo u neko dogledno vrijeme.

 

Zamislimo život, zamislimo svijet i krugove onih koj se bave duhvnošću i metafizikom, a kojima su atraktivne, i koje opsjedaju, na mjesto iluminata i zavjera - teme, priče, tumačenja, tekstovi slični onima iz sljedećeg video-snimka:

 

Tags:     realnost      illuminati      kontrola      rat      tv      istina      zavjera      4Dportal
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Isus, Osho, Sai Baba, Icke...

Isus, Osho, Sai Baba, Icke...

- Pratimo, odgonetamo, dešifriramo arkonske distorzije, kako u nama samima, u našim mislima, tako i šire, te u onome što imamo kao tzv. društvene i civilizacijske tekovine (a valjda se...

Budi prvi i komentiraj! Klikova:9526

Više...
Polivalentno ili umreženo mišljenje (1)

Polivalentno ili umreženo mišljenje (1)

- Neki od razloga koji nas mogu upućivati na potrebu potrage za novom paradigmom mišljenja, a u sklopu koncepta o iskrivljavanjima našeg mišljenja.

Budi prvi i komentiraj! Klikova:7642

Više...
Jedno od rješenja: fokus na rješenjima, a ne na problemima

Jedno od rješenja: fokus na rješenjima, a ne na problemima

Možda bismo ovo, i nikako ne slučajno, mogli usporediti s ronjenjem: mi udahnemo zrak, zaronimo u problem, u dubinu problema, bavimo se dolje (nije ovdje slučajan prilog "dolje") problemom, nastojimo...

Budi prvi i komentiraj! Klikova:6136

Više...
Arkonske distorzije u umjetnostima

Arkonske distorzije u umjetnostima

- Umjetnosti, kao svijet lijepog, svijet Ljepote. Paradoksi u dijelu umjetnosti u kojem nam se Ljepota donosi preko ljepote ubistava i ubijanja, nasilja, gadosti, horora, perverzija... - Sa konceptom o...

Budi prvi i komentiraj! Klikova:7227

Više...
Muke sa

Muke sa "našim" mislima koje nisu naše

Ključ: u isključivanju iz usiljenog misaonog kontinuiteta ili grča? U stalnoj fluktuaciji između misli i nemisaonosti (praznine uma)? - Naše misli svakako jesu moćne, moćne i u istinskom preobražavanju nas...

Budi prvi i komentiraj! Klikova:11946

Više...
Probuditi se u planetnom Zatvoru, i - što onda?!

Probuditi se u planetnom Zatvoru, i - što onda?!

- Što nas uistinu čeka, i što nam predstoji, umjesto skoro pa stereotipa o duhovnom Buđenju sa kojim "nevjerojatno lijepa, mirna i ljubavlju ispunjena stvarnost vas čeka"?!

Budi prvi i komentiraj! Klikova:7117

Više...
Iluzija prosvjetljenja u svijetu iluzije (2)

Iluzija prosvjetljenja u svijetu iluzije (2)

- Pošto je pitanje prosvjetljenja/prosvjetljenosti jedno od najbitnijih u duhovnosti, osobito onoj koja makar samo inklinira ka istočnjačkom modelu, eto i potrebe za dodatnim činjenicama, tezama i argumentacijom u vezi...

Budi prvi i komentiraj! Klikova:8998

Više...
Za Ko-Kreatora treba duhovno sazrijeti

Za Ko-Kreatora treba duhovno sazrijeti

- Prakticiranjem "Tajne", bez prethodno izvedene teške duhovne obuke: svojom energijom samo ojačavamo postojeći Stari svijet, te samo sve dublje svoju svijest uranjamo u Iluziju. -  Onaj tko je prošao...

Budi prvi i komentiraj! Klikova:8083

Više...
Iluzija prosvjetljenja u svijetu Iluzije (1)

Iluzija prosvjetljenja u svijetu Iluzije (1)

- Iz kritičkog istraživanja dominantnih duhovnih paradigmi i njihovih krunskih segmenata - ideala (u ovom slučaju je to prosvjetljenje), dobivamo materijal za trasiranje puta novoj duhovnoj paradigmi i njezinom krunskom...

Budi prvi i komentiraj! Klikova:8168

Više...
Bog-Jedan-jedini Bog vs Viši Bog

Bog-Jedan-jedini Bog vs Viši Bog

- Vjera u Boga-Jednog-jedinog Boga: kao OPS-zamka. Alternativa: vjera u Boga koji je iznad svjetova Dobra i Zla.

Budi prvi i komentiraj! Klikova:7870

Više...
Kritičko mišljenje i osobne duhovne teorije

Kritičko mišljenje i osobne duhovne teorije

- Kritičkim mišljenjem izbjegavamo zamku vezivanja samo za jednog duhovnog autoriteta, autora, učitelja, odnosno za jedno djelo, teoriju, model... Njime si omogućavamo izbor za nas najboljeg, najprihvatljivijeg u mnoštvu djela...

Budi prvi i komentiraj! Klikova:7886

Više...
MIROSLAV PRVULOVIĆ: Transcendiranje anakronoga svijeta (6)

MIROSLAV PRVULOVIĆ: Transcendiranje anakronoga svijeta (6)

- "Biti sretan i uspješan!" - uz sve šire planetne armije bolesnih i depresivnih!

Budi prvi i komentiraj! Klikova:7183

Više...
Otkrivanje

Otkrivanje "Tajne" - kao kozmičko-planetna podvala?

- Kozmičko-planetna energetska dešavanja navode nas na okretanje ka Višem, ili nam sugeriraju evolucionistički smjer. Evolucionističko upražnjavanje metodologije "Tajne", koje bi bilo u funkciji tog fokusa, moglo bi nas dovesti...

Budi prvi i komentiraj! Klikova:9745

Više...

"Logika Stada" i promjene

- "Logika Stada", koja uvjerljivo dominira u masi čovječanstva - nije, tj. ne koristi se ovdje u smislu neke uvredljive kategorije kojom neki od nas, koji su je osvijestili i...

Budi prvi i komentiraj! Klikova:8599

Više...
Bog (Apsolut, Izvor) - ateizam - Evolucija - Energija

Bog (Apsolut, Izvor) - ateizam - Evolucija - Energija

- Religioznost ne znači sama po sebi rast svijesti. - Pravi faktori za rast svijesti su u sferi evolucionizma. - Ne Bog-Apsolut-Izvor (naravno da oni kao nekakva konceptualna poštapalica nisu...

Budi prvi i komentiraj! Klikova:10250

Više...
Shavasana i praksa izvankonceptualizma

Shavasana i praksa izvankonceptualizma

- Praksa izvankonceptualizma u trokutu između: meditacije, emocionalnog pročišćavanja (Dž. Raskina) i shavasane (joga nidre). - Kome ona u opisu djeluje kao banaliziranje duhovne prakse (kakva je to duhovna praksa...

Budi prvi i komentiraj! Klikova:7206

Više...
Hibernacija u Entropiji

Hibernacija u Entropiji

- Strategija s Entropijom, provjereni način: pojednostavljivanje svega u životu, svega onoga što od nas ovisi, na što možemo utjecati, te što više relaksacije.

Budi prvi i komentiraj! Klikova:8870

Više...
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Kolumnisti

Partneri

 
4Dportal.com
Join Group
Klub redakcije i čitatelja 4Dportala - Pratite najnovije vijesti iz svijeta paranormalnog, misterija, tajni i teorija zavjera...
 

Prijava

Registracija

*
*
*
*
*

* Polje je obavezno