4Dportal.com Facebook Profil4Dportal.com Twitter4Dportal.com YouTube kanal4Dportal.com RSS

A+ R A-

Bolnica na zagrebačkom Srebrnjaku manipulira djecom i implementira im false flag znakovlje u podsvijest

32914

 

Bolnica na zagrebačkom Srebrnjaku uvela je sustav znakovlja za malu djecu kojima im, putem američkih uputa, poručuje nekakve geste i zamolbe. Ovo je pravi primjer koliko je brutalno manipuliranje uma najmanje djece. Gospođa Vokić i ravnatelj zasigurno nisu krivi što su ovakav sustav implementirali u svoju ustanovu, a ja im mogu prigovoriti samo zbog nedovoljne informiranosti. Što bude kada false flag djelovanje dođe do male djece vidjet ćete u članku Novog lista, a primjera radi - horn znak kojeg vidite gore označava, vjerovali ili ne, VOLIMO VAS??!! (za više značenja proguglajte neke od simbola kojima se koriste u bolnici).

 

Sama ideja je svakako plemenita i dobra, no kada su namjerno korišteni znakovi najčešće sotonističkog podrijetla naročito za značenja koja im nisu dodijeljena jasno je da se radi o manipulaciji. Bebe su u ustanovama koje primjenjuju ovaj princip od najmanjih dana naučene na prihvaćanje loših znakova, simbola i forsiranje arhetipa čije značenje nisu skroz dekodirali niti geniji psihoanalize poput Freuda ili Junga. Šteta je što se naši kreativni umovi ne mogu i sami dosjetiti nekih patenata nego preuzimamo bolesne ideje iz drugih država, pa je tako super i edukativno djecu učiti negativnoj simbolici kao pozitivnoj, sudjelovati u ratovima za mir, zabranjivati prirodne supstance jer su štetne i poticati razvoj umjetnih i još štetnijih tvari "jer su profitabilnije" itd...

Članak iz Novog lista:

Komuniciranje uz znakove kod djece smanjuju frustracije, a medicinskom osoblju olakšava rad. Baby signs na Srebrnjak je, uz blagoslov ravnatelja, dr. Bore Nogala, dovela viša medicinska sestra Kristina Vokić

Bolnica Srebrnjak u Zagrebu jedinstvena je ustanova za liječenje bolesti dišnog sustava djece i adolescenata u Hrvatskoj, koja u svom radu primjenjuje najnovije europske i svjetske standarde te razvija nove projekte na području pulmologije, alergologije, imunologije, kao i bronhologije.

Ova je bolnica po nečem, međutim, jedinstvena i u Europi, budući da je i jedina europska »baby signs« bolnica. U njoj svi liječnici, sve medicinske sestre, ali i svo ostalo osoblje, »govore« znakovni jezik za bebe i malu djecu, zahvaljujući kojem mali pacijenti, koji govoriti još ne znaju, jasno izražavaju svoje želje, potrebe i emocije. Tako se kod djece smanjuju frustracije, a medicinskom osoblju olakšava rad. Ovdje dječica govore prije negoli progovore.

Bebe imaju potrebu puno toga izreći i prije nego što zaista progovore. A kako im je, prije govora, lakše izraziti se pokazivanjem, baby signs jezik, koji je u Hrvatsku iz Amerike stigao prije nekoliko godina, služi upravo tome – dijete od godinu, godinu i pol dana, u stanju je »znakovati« stotinjak izraza, ne samo za predmete, hranu, potrebe općenito, već i za emocije. Štoviše, u stanju je znakovanjem već s godinu dana »reći«, primjerice, »daj mi piti mlijeka«, što će pokazati znakom za »daj«, drugim za »piti« i trećim za »mlijeko«, koje se pokazuje stiskanjem šakice na način sličan mužnji vimena. »Mama« je palac naslonjen na bradu, »tata« je palac na čelu, »maca« je, primjerice, frkanje brka, a mamina »sika« stiskanje šake na grudima. Mjesecima prije negoli će složiti svoju prvu rečenicu, bebe i mala djeca mogu tako svojim roditeljima, okolini općenito, dati do znanja što žele i što ih muči, bilo da je riječ samo o punoj peleni, tvrdoj »kakici«, jer i za nju postoji znak, ili pak o tome da žele nekome reći da se ljute ili da ga vole. Spajanjem vrhova oba kažiprsta, ovdje, na Srebrnjaku, bebe osoblju mogu reći i da ih boli.

Baby signs jezik na Srebrnjak je, uz blagoslov ravnatelja, dr. Bore Nogala, dovela viša medicinska sestra Kristina Vokić. Majka je troje djece, od kojih je najmlađe u vrtiću od prvoga dana učilo znakovni jezik za bebe. Kako nam priča sestra Vokić, ovaj je »jezik« u Hrvatskoj sve popularniji, ulazi u sve više vrtića, odnosno jaslica, sve se više roditelja javlja na radionice na kojima se uči. Tvrtki »Baby Signs Croatia«, koja je, s američkom licencom, zastupnik svih Baby Signs proizvoda i usluga u Hrvatskoj i Sloveniji, javlja se na radionice sve više roditelja, ali i ustanova, koje uočavaju prednosti ovakve komunikacije.

U svijetu se znakovni jezik koristi već 20 godina. Razvila ga je dr. Susan Goodwyn, profesorica psihologije na kalifornijskom sveučilištu Davis. U dobi od devet, deset mjeseci, bebe su prilično sposobne znati što trebaju i žele. Kako napominje sestra Vokić, s prvim se znakovima može krenuti čim dijete može samostalno sjediti, a prvu povratnu informaciju roditelji će od djeteta dobiti već s njegovih ili njenih osam, devet mjeseci. S godinu dana dijete je, znakovanjem, sposobno složiti i cijelu rečenicu.

»Kako se meni baby signs jezik, koje je moje najmlađe dijete učilo u vrtiću, jako svidio, odlučila sam program uvesti i u našu bolnicu. Svi su liječnici i svo osoblje, pa čak i naše čistačice, kuhari i ostali, prošli edukaciju, znaju baby znakove, i ponavljaju gradivo na radionicama dvaput godišnje. Mi ne učimo male pacijente baby znakovima, ne želimo bolesnu djecu zamarati, ali možemo na taj način komunicirati s djecom koja već otprije znakuju. Takve je djece još uvijek malo, oko deset posto naših pacijenata, no ako uspijemo i s nekoliko djece godišnje komunicirati na ovaj način, napravili smo veliku stvar«, priča nam sestra Vokić. Ona je, međutim, baby signs radionice pokrenula i u samoj bolnici, gdje im na edukaciju dolazi sve više roditelja sa svojim mališanima, bilo da je riječ o stalnim ili povremenim pacijentima, bilo da su u pitanja ostala djeca, izvana.

Radionice traju nekoliko tjedana, a kako ih i Baby Signs Croatia organizira po cijeloj Hrvatskoj, beba koje govore prije negoli progovore, sve je više. Sestra Vokić je i licencirana instruktorica jezika za zdravstvo, pa pokušava baby signs ponuditi i drugim dječjim bolnicama.

Teško je, kaže nam, probiti se kroz bolničku administraciju, no ako same bolnice i pružaju otpor, pozivu na edukaciju rado se odazivaju medicinske sestre. »Sestra koja znakuje i izdaleka, kroz staklo, vidi i zna što mali pacijent želi i treba, odnosno može, bez plača i frustracija, odgovoriti na njegove zahtjeve«, dodaje. Upravo je to smisao baby signsa – smanjiti frustraciju kod djece koja ne mogu još izgovoriti ono što žele, dati im vjetar u leđa, ali i obogatiti vezu roditelj-dijete, pomoći bebama da nauče govoriti i poticati njihov razvoj.

»Kad šećemo ulicom, i dijete ugleda macu, ono će mi macu znakom i pokazati – bit će sretno što sam ga razumjela, o maci ćemo nastaviti pričati, i neće biti plača jer nisam znala što mi pokazuje«, priča nam Ana Ilijanić, majka 16-mjesečnog Krešimira, koji kao pacijent zbog alergija dolazi na Srebrnjak, pa je tamo, u radionici sestre Kristine, naučio i »znakovati«. Izgovoriti naglas zna »mama«, »tata« i još pokoju riječ, znakovima pokazati pak puno više. Sestra Kristina uzima medu, uvlači ruke u rukave medine majice, i igra znakovima počinje – »Iš'o medo u dućan...«, kao i mnoge druge pjesmice, odznakovati se mogu od početka do kraja, baš svaka riječ. Nakon prve otpjevane pjesmice, Krešimir, pokazujući znakove za »još«, »medo« i »pjevati«, medu zove na bis. Pokazuje nam i kako je »gladan«, što je znak za kapu, jaknu, kupanje i spavanje, za punu pelenu, općenito za sve što tako malom djetetu život znači. Sretan je i miran, kaže njegova mama, međusobna im je komunikacija kod kuće značajno olakšana.   
Riječ potiskuje znak

»Sad pokušajte zamisliti koliko se bolje kod nas, u bolnici, osjeća dijete koje od ranije znakuje, i kojeg će liječnici i sestre razumjeti«, napominje sestra Vokić. Krešimir je, kaže njegova majka, 80 posto znakova naučio u samo mjesec dana. »I nema govora o tome da će on, ili bilo koje drugo dijete koje govori baby signs jezik, kasnije progovoriti, dapače«, ističe mama Ana, a potvrđuje i sestra Vokić. To je, vele, predrasuda na koju nailaze, jer, rodbina, bake i djedovi pogotovo, često »modernim« roditeljima zamjeraju na učenju znakova zbog kojih će, uvjereni su, dijete, jer već sve može izreći, kasnije progovoriti. Netočno, jer govor dolazi nagonski, dapače, kad roditelj, pokazujući neki znak, to stalno naglas i imenuje, dijete će brže povezati riječ s njenim značenjem. Znakova će se i dalje sjećati, no kad usvoji riječ, znak za to će iz svog vokabulara automatski izbaciti. U međuvremenu, ovako se može sporazumijevati i s braćom i sestrama, značajno popraviti komunikaciju s roditeljima. »Moj je, sada desetogodišnji sin, sa sedam godina naučio znakovati, kako bi mogao razgovarati s mlađima, a kako puno znakova potječe iz službenog jezika za gluhe, samo su prilagođeni najmanjima, on, može se reći, govori jedan vrlo važan jezik«, kaže nam sestra Vokić. Znakovni jezik joj, šali se, dobro dođe i u situacijama kad ih, umjesto da djecu u gostima lupa nogom ispod stola, jer se na nečem nisu zahvalili, ili nisu pozdravili na ulasku, na »hvala« ili »dobar dan«

Preneseno sa:   http://www.novilist.hr/Vijesti/Zagreb/Na-Srebrnjaku-uveli-znakovni-jezik-za-male-pacijente-bebe-i-doktori-se-dobro-kuze

Tags:
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Komentari  

 
+8 #2 Bel-Mordok 2012-02-15 17:28
EU ukida spolna obilježja >> Uskoro zabranjeno govoriti mama i tata?
4dportal.com/.../...

Je li škola i od vas napravila zombija?
4dportal.com/.../...

TV PRANJE MOZGA >> Srbi svjetski rekorderi u gledanju TV-a i međusobnim podjelama
4dportal.com/.../...

DUH VREMENA: Potonuće Atlantide i čuvari planete
4dportal.com/.../...

12 stvari o kreativnom razmišljanju koje nas nisu naučili u školama
4dportal.com/.../...

Snimke mozga pokazuju kako meditacija "efektno" liječi mentalne bolesti
4dportal.com/.../...

Evo kako ćete postati (još) pametniji!
4dportal.com/.../...

Kome još treba diploma?
4dportal.com/.../...

TRIBINA SVJETSKA VLADA >> Masoni, Rotaryjanci i Lionsi kroje politiku Hrvatske
4dportal.com/.../...Počinju najskuplje Olimpijske igre u povijesti, London 2012...
4dportal.com/.../...

OI 2012 >> Okultna ceremonija i NWO
4dportal.com/.../...

Kome uopće znači diploma? Pogledajte 10 milijunaša koji nikada nisu diplomirali!
4dportal.com/.../...


@Tomislav Mišković, bravo! To je ta pamet! 8)
www.youtube.com/.../
Citat
 
 
+12 #1 Bel-Mordok 2012-02-14 16:58
Open Your Mind - Illuminati Symbolism
www.youtube.com/.../

Illuminati NWO Hand Signals
www.youtube.com/.../

To je zapravo daleko stariji simbol nego što se misli da jest, samo što je populariziran od strane medija, glazbenika, političara itd... kao i svastika, pentagram, obrnuti križ itd, i značenje horne je iskrivljeno tijekom vremena...

Swastika Symbol of Peace
www.youtube.com/.../

Swastika - True meaning
www.youtube.com/.../

卐 Swastika: The Occult Power of the Black Sun - nacistička verzija svastike: crna svastika pod kutem od 45 stupnjeva u bijelom krugu na crvenoj površini, reprezentira Crno Sunce (za razliku od klasične svastike)
www.youtube.com/.../

Horna
www.whale.to/b/hand.html

Pentagram
en.wikipedia.org/.../Pentagram

whale.to/.../pentagram_h.html

Križ sv. Petra (obrnuti križ)
en.wikipedia.org/.../...

whale.to/.../...

Tri prsta - srpski ili nacistički pozdrav?
4dportal.com/.../...

V Sign - znak "2 prsta", kao Victoria
www.whale.to/b/v_s.html

whale.to/.../...

Istina o Hitleru
4dportal.com/.../...

Tko je Tito? Enigma Josipa Broza
4dportal.com/.../...

Zimski solsticij > Glavni blagdan drevnih civilizacija
4dportal.com/.../...

Why Is The Vatican Displaying Masonic Symbols?
marcoponce.com/.../...

Top 10 najmoćnijih obitelji u povijesti
4dportal.com/.../...

Rick Clay - Okultna simbolika Olimpijade 2012. u Londonu
4dportal.com/.../...

Iranci neće u London na Olimpijadu 2012. zbog logotipa koji sadržava kukasti križ i Zion
4dportal.com/.../...

Super Bowl (Ba'al) >> Babilonski ritual
4dportal.com/.../...

Logotipi i simboli (1) > Korporativni okultizam, paganizam i sotonizam
4dportal.com/.../...

Logotipi i simboli (2) > Okultna Hrvatska - Građevine, simboli i artefakti s okultnom simbolikom
4dportal.com/.../...

Logotipi i simboli (3) > Nacionalni, financijski i korporativni simboli
4dportal.com/.../...

Logotipi i simboli (4) > Religijski simboli
4dportal.com/.../...

Mozart i masoni
4dportal.com/.../...

Masonski pozdrav - Kolekcija fotografija
www.4dportal.com/.../

Družba braće hrvatskog zmaja - okultizam i domaća politička elita
4dportal.com/.../...

Rohatinskog za premijera - Tko još želi biti prevaren?
www.4dportal.com/.../

Crkva sv. Ivana u New Yorku - Slike otkrivenja kao proročanstvo
4dportal.com/.../...

Koštana umjetnost i simbolika - Kosti kao način izražavanja (DOPUNJENO IZDANJE)
4dportal.com/.../...

Zavjera je istinita >> Papa vatikanskim dokumentom pozvao na Novi svjetski poredak!
4dportal.com/.../...

Papina tajna simbolika - Numerologija u Vatikanu?
4dportal.com/.../...

Tisuće beba u BiH umrlo zbog cjepiva, a Hrvatska taji da ga ispituje na vlastitoj djeci!
4dportal.com/.../...

Udruga Grozd: Ne šaljite djecu na sate zdravstvenog odgoja!
4dportal.com/.../...

Papa - Božji namjesnik, birokratska figura ili nešto treće?
4dportal.com/.../...Kult sunca, simboli i - programiranje matriksa
www.4dportal.com/.../

Kult sunca, simboli i - programiranje matriksa, II dio
4dportal.com/.../...

Na rubu znanosti: Subliminalne poruke
4dportal.com/.../...

Kontrola Illuminata i subliminalne poruke
4dportal.com/.../...
Citat
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

GOOGLE EARTH - Misteriozni zid na dnu oceana koji okružuje cijelu planetu, a nitko ne zna tko ga je izgradio

GOOGLE EARTH - Misteriozni zid na dnu oceana koji okružuje cijelu planetu, a nitko ne zna tko ga je izgradio

Google Earth snimio je obrise podvodnog zida koji se pruža po dnu Tihog i Atlantskog oceana i okružuje našu planetu.

Budi prvi i komentiraj! Klikova:18026

Više...
Buckinghamska palača priznala - kraljica Elizabeta 'NIJE ČOVJEK'!!!

Buckinghamska palača priznala - kraljica Elizabeta 'NIJE ČOVJEK'!!!

Interni dokument koji priznaje da je kraljica Elizabeta "reptil koji mijenja oblik", nakratko je objavljen kao priopćenje na službenim web stranicama kraljevske obitelji prije nego što je uklonjen.

Budi prvi i komentiraj! Klikova:13234

Više...
U Slavonskom Brodu se jutros oglasila uzbuna za nadolazeću opasnost! Telefoni Centra 112 zvone neprestano...

U Slavonskom Brodu se jutros oglasila uzbuna za nadolazeću opasnost! Telefoni Centra 112 zvone neprestano...

Sirena koja se oko osam sati začula u Slavonskom Brodu uznemirila je mnoge građane. Zvuk sirene označio je upozorenje za nadolazeću opasnost! Što se zapravo događa?

Budi prvi i komentiraj! Klikova:10929

Više...
Za neodvajanje otpada predviđene kazne, a Komunalac svejedno sav otpad odvozi istim kamionom!

Za neodvajanje otpada predviđene kazne, a Komunalac svejedno sav otpad odvozi istim kamionom!

U zadnje vrijeme sve se više građana u Hrvatskoj pita da li je istina da Komunalac otpad iz različitih kontejnera odvozi istim kamionom. Postoje i oni koji su to vidjeli...

Budi prvi i komentiraj! Klikova:11936

Više...
POGLEDAJTE ŠTO SE PROIZVODI U PEKARAMA: Zbog ovoga ćete poželjeti mijesiti kruh kod kuće!

POGLEDAJTE ŠTO SE PROIZVODI U PEKARAMA: Zbog ovoga ćete poželjeti mijesiti kruh kod kuće!

Prije desetak godina kruh iz pekarnica bio je dvostruko kvalitetniji od ovih kakve kupujemo danas! Još 2000. svaki je treći kruh iz pekarnica bio bez imalo pesticida ili kemikalija koje...

Budi prvi i komentiraj! Klikova:32606

Više...
Mikrodronove s umjetnom inteligencijom vojska koristi kao oružje

Mikrodronove s umjetnom inteligencijom vojska koristi kao oružje

Koalicija AI znanstvenika i aktivista za ljudska prava koji su pokrenuli kampanju kojom žele zaustaviti razvoj autonomnih robota ubojica prije nego se pojave, objavili su video koji demonstrira mogućnosti budućih...

Budi prvi i komentiraj! Klikova:23601

Više...
KFC IMA NOVI SPECIJALITET: Zavirio sam u pakiranje i uočio dugi rep na onome što su trebala biti pileća prsa

KFC IMA NOVI SPECIJALITET: Zavirio sam u pakiranje i uočio dugi rep na onome što su trebala biti pileća prsa

Užasnut gost restorana brze prehrane KFC koji poslužuje jela od piletine, umjesto slasnog komada mesa u svojoj narudžbi ‘za van’ pronašao je prženog štakora.  

Budi prvi i komentiraj! Klikova:15848

Više...
SAMO U HRVATSKOJ: Prijete mu ovrhom zbog duga od 0 kuna!

SAMO U HRVATSKOJ: Prijete mu ovrhom zbog duga od 0 kuna!

Na adresu jednog Našičanina proteklih je dana stigla “čestitka” iz komunalne tvrtke Našički park d.o.o. zbog neplaćenog “duga” za počinjeni prekršaj parkiranja pod prijetnjom ovrhe!

Budi prvi i komentiraj! Klikova:10727

Više...
Lokalno stanovništvo uvjereno da je ovo stvorenje poslao sam Vrag

Lokalno stanovništvo uvjereno da je ovo stvorenje poslao sam Vrag

Iz nekog bizarnog razloga smo beskrajno zainteresirani za uvrnute stvari. Čak i ako je stvarno odvratno, mi opet želimo to samo pogledati ili naučiti više, samo zato što nije uobičajeno.

Budi prvi i komentiraj! Klikova:14794

Više...
Još 8 mjeseci do prvog presađivanja ljudske glave u povijesti čovječanstva!

Još 8 mjeseci do prvog presađivanja ljudske glave u povijesti čovječanstva!

Uzeti glavu osobe koja boluje od neke neizlječive boleti i presaditi je na zdravo tijelo! Na prvu ova ideja zvuči kao teška znanstvena fantastika, ali talijanski liječnik Sergio Canavero tvrdi da...

Budi prvi i komentiraj! Klikova:13149

Više...
Slovenac ostaje bez mirovine jer je na krov postavio malu solarnu elektranu

Slovenac ostaje bez mirovine jer je na krov postavio malu solarnu elektranu

Slovenački umirovljenik Jože Praper, koji je na krov porodične kuće postavio malu solarnu elektranu, dobio je rješenje kojim mu se oduzima mirovina.

Budi prvi i komentiraj! Klikova:26461

Više...
Prljave tajne NASA-e: Krali su i kamenje s Mjeseca

Prljave tajne NASA-e: Krali su i kamenje s Mjeseca

NASA je kroz svoju povijest često bila na meti kritika, a neke stvari koje su im se dogodile naprosto su nevjerojatne.

Budi prvi i komentiraj! Klikova:12885

Više...
Svećenik na misi: Milodari manji od 50 kuna su vrijeđanje! Djetetu kupujete iPhone, a meni dajete samo 20 kuna!

Svećenik na misi: Milodari manji od 50 kuna su vrijeđanje! Djetetu kupujete iPhone, a meni dajete samo 20 kuna!

Nekolicina ljudi iz Međimurja požalila se da je župnik u Svetom Jurju na Bregu tijekom nedjeljne mise spominjao i opominjao ljude koji su dali milodare manje od 50 kuna!

Budi prvi i komentiraj! Klikova:16467

Više...
Egzorcisti vas pitaju: Jeste li opsjednuti?

Egzorcisti vas pitaju: Jeste li opsjednuti?

  Varšavska biskupija daje primjer kako ckrva navodno eliminira strah od Sotone. Ona distribuira upitnik sa 60 pitanja naslovljen s "Jeste li opsjednuti?" s pitanjima poput "Jeste li vježbali...

Budi prvi i komentiraj! Klikova:13404

Više...
Stižu li uskoro i kod nas ovakve EU multi-kulti devijacije koje trebamo tolerirati?

Stižu li uskoro i kod nas ovakve EU multi-kulti devijacije koje trebamo tolerirati?

Europska Unija nameće prihvaćanje "različitosti" što god ta različitost značila. To prihvaćanje se promovira putem medija kroz toleranciju onih koji nisu u skladu "normalnog" društva. Trebamo li tolerirati pedofile, seksualne...

Budi prvi i komentiraj! Klikova:4152

Više...
BURKINI: Muslimani nameću svoju kulturu, modu i religiju na zapadu

BURKINI: Muslimani nameću svoju kulturu, modu i religiju na zapadu

Islam počiva na doktrini rata i pokoravanju nevjernika, a nošenjem burkinija i burki u zapadnim državama nije ništa drugo nego nametanje svoje kulture, mode i religijskih uvjerenja, a...

Budi prvi i komentiraj! Klikova:4473

Više...
NOVA DROGA: Umjesto kokaina ušmrkavaju kakao

NOVA DROGA: Umjesto kokaina ušmrkavaju kakao

U pokušaju da se "dignu" bez kršenja ikakvih zakona ili unošenja opasnih tvari u organizam, partijaneri su počeli ušmrkavati kakao.

Budi prvi i komentiraj! Klikova:13357

Više...
Švicarska: Bizaran ritual tijekom otvorenja Gotardskog baznog tunela

Švicarska: Bizaran ritual tijekom otvorenja Gotardskog baznog tunela

Tijekom otvorenja Gotardskog baznog tunela (GBT) u Švicarskoj, inače najvećeg tunela na svijetu, dogodio se poprilično neobičan događaj.

Budi prvi i komentiraj! Klikova:22492

Više...
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Kolumnisti

Popularno

Novosti

Kolumne


Savršen ili ni blizu savršenstva?
24 Ožujak 2019, 08.00
Savršen ili ni blizu savršenstva?
Korištenje energije
20 Travanj 2019, 14.16
Korištenje energije

Partneri

 
4Dportal.com
Join Group
Klub redakcije i čitatelja 4Dportala - Pratite najnovije vijesti iz svijeta paranormalnog, misterija, tajni i teorija zavjera...
 

Prijava

Registracija

*
*
*
*
*

* Polje je obavezno