4Dportal.com Facebook Profil4Dportal.com Twitter4Dportal.com YouTube kanal4Dportal.com RSS

A+ R A-

Čudovišne zmije

19164

Kontinent: Svi osim Antarktika

Zemlja podrijetla: Razne

 

Gdje bi bila čudovišta s našeg planeta da nema nevjerojatnih zmija? Film Anakonda je očito imao inspiraciju u sljedećem događaju. Poznati istraživač, kartograf i bojnik Percy Fawcett 1906. dolazi na granično područje Brazila, Bolivije i Perua u želji da načini kartu tog dijela.

 

Odmah po dolasku čuo je legende o velikim anakondama u koje naravno nije vjerovao. Kao i svi veliki znanstvenici novijeg doba, prosvjetljenje je doživio u bliskom susretu sa tom zmijom na plovidbi po rijeci Abuna. Tada (kao i sada, op.a.) je na snazi bilo uvriježeno mišljenje da anakonde ne rastu više od 10 metara. Šok koji je doživio kada se gledao "oči u oči" sa zmijom prouzrokovala je njezina enormna veličina. Naime, bila je dugačka impresivnih 19 do 20 metara. Nažalost, Fawcett je nije uspio uhvatiti (bolje rečeno, nije niti želio), a onda je pri povratku u London doživio sudbinu koja je općepoznata za već toliko poznatu mainstream znanost, a to je ismijavanje. Tako je misterija ove zmije ostala neriješena sve do danas. Ovo je normalna priča gotovo svih susreta s nepoznatim.

Tu su i ostale ogromne zmije. Svjedočanstvo Georgea Gardnera govori o situaciji u brazilskoj provinciji Goiás gdje je navodno naišao na leš udavke duge oko 11 metara i ostatke konja u njezinoj neposrednoj blizini. Svjedočanstva oca Victora Heinza iz dvadesetih godina prošlog stoljeća govore o gigantskoj udavki dugoj gotovo 25 metara! Lokalni indijanci su tada tvrdili da joj prehrambena piramida uključuje i ljude. Otac Heinz je u svojim zapisima o nevjerojatnim zmijama imao i jednu pedesetometarsku koju je navodno vidio Paul Tarvalho. U gotovo tridesetogodišnjem istraživanju otac je uspio arhivirati i dvije fotografije koje prikazuju ogromne zmije ubijene strojnicama. Tako je iz ovih spisa direktor habsburškog zoološkog vrta Lorenz Hagenbeck zaključio da je takva gigantska udavka dugačka oko 40 m, promjera 80 cm, a težine do nevjerojatnih 5 tona. Smeđe je boje, ima bijele mrlje po trbuhu te fosforescentne oči. Dakle, gabariti su zavidni, zmija je iznimno uočljiva, pa u čemu je problem?

Problem, barem što se skeptika tiče, je sličan onome o karici koja nedostaje. Zašto nema niti jednog jedinog novijeg ostatka mrtve zmije i zašto je s razvojem tehnologije i kvalitetnijih plovila proporcionalno opadao broj susreta sa ovakvim čudovištem? Neki tvrde da je izumrlo, neki da se još bolje skriva, neki pak tvrde da se koriste u tajnosti za nekakva istraživanja, no logika ipak nalaže da su to prilično čudna objašnjenja. Ovakve zmije su znanstvenicima u stvarnosti moguće jedino kao relikvije nekih drevnih vremena kada su ogromni gmazovi proždirali i zloglasne Tiranosaure.

Izvor: Neobjavljena knjiga "Svjetske misterije i tajne" - Ratko Martinović

Video isječci:

 

Literatura:

* Murphy JC, Henderson RW. - Tales of Giant Snakes: A Historical Natural History of Anacondas and Pythons - 1997.

* Soomro, A. - Eunectes murinus - 2001.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Baner
Baner
Baner

Najnovije

Baner
Baner

Kolumnisti

Popularno

Novosti


Istina o Božiću
24 Prosinac 2018, 11.10
Istina o Božiću

KolumnePartneri

 
4Dportal.com
Join Group
Klub redakcije i čitatelja 4Dportala - Pratite najnovije vijesti iz svijeta paranormalnog, misterija, tajni i teorija zavjera...
 

Prijava

Registracija

*
*
*
*
*

* Polje je obavezno