4Dportal.com Facebook Profil4Dportal.com Twitter4Dportal.com YouTube kanal4Dportal.com RSS

A+ R A-

Kongamato

12233

Kontinent: Afrika

Zemlja podrijetla: Zambija, Angola, Kongo

 

Ovaj afrički leteći gmaz stoljećima je tjerao strah u kosti domorodaca. Prvi puta je spomenut, što se "razvijenog svijeta" tiče, 1923. u putopisu Franka H. Mellanda In Witchbound Africa.

 

Tako je pisalo da biće izgleda poput guštera s netopirskim krilima. Dužina krila je iznosila od jednog do preko dva metra, nije imao perje, imao je ljuske i zube oko kljuna. Urođenici su prema slikama bili uvjereni da se radi o pterodaktilu. Strah i nepoznavanje bića je urođenike onemogućavalo od pomoći pri ispitivanju istog.

Više desetaka susreta je zabilježeno sa Kongamatom. I iz Zimbabwea dolaze određeni dokazi o njegovom postojanju. Tako su 1935. G. Ward Price i budući vojvoda od Windsora čuli kako je leteći gmaz napao čovjeka. Na području današnje Zambije je 1956. J .P. Brown navodno vidio dva prapovijesna gmaza iznad jezera Bangweulu.

Sva ova viđenja su 1988. potakla Roya Mackala da podrobnije istraži tematiku. Jedan od njegovih suradnika je, po svom svjedočenju, vidio ovo čudovište, dok je Mackal ostao praznih ruku. Za još novija istraživanja ne znam i bilo bi interesantno vidjeti nekakav nezavisni dokumentarni film o ovoj tematici jer vjerujem da bi se moglo otkriti neke zanimljive dokaze o postojanju ovih bića.
Da ne bi sve bilo prevjerojatno uvijek su tu skeptici. 1928. C. Wiman sa Sveučilišta u Uppsali je ustvrdio da su sve izmislili urođenici koji su pomagali u iskapanjima. Sad, zašto su izmislili baš reptila s krilima i zašto su baš svi pokazivali na sliku pterodaktila iako nisu bili u međusobnom kontaktu nije jasno, no, to ionako nije niti bitno pošto se znanost danas priklonila upravo njemu i njegovim tvrdnjama koje nažalost imaju puno manje dokaza i u koje je uloženo znatno manje truda nego u istraživanja kriptozoologa.

Izvor: Neobjavljena knjiga "Svjetske misterije i tajne" - Ratko Martinović

Video isječci:

---

Literatura:

* Clark, J. - Unexplained! - 1993.

* Shuker, K.P.N. - In Search of Prehistoric Survivors - 1995.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Baner
Baner
Baner

Najnovije


Marija Oršić: ALDEBARAN VANZEMALJCI!?
17 Veljača 2019, 21.18
Marija Oršić: ALDEBARAN VANZEMALJCI!?
Čudo iz Vatikana (NWO)
11 Veljača 2019, 17.29
Čudo iz Vatikana (NWO)
Čovjek koji je otkrio sve?!
10 Veljača 2019, 20.52
Čovjek koji je otkrio sve?!
Što se to događa?!
07 Veljača 2019, 22.18
Što se to događa?!
Baner
Baner

Kolumnisti

Popularno

Novosti


Čovjek koji je otkrio sve?!
10 Veljača 2019, 20.52
Čovjek koji je otkrio sve?!
Što se to događa?!
07 Veljača 2019, 22.18
Što se to događa?!

KolumnePartneri

 
4Dportal.com
Join Group
Klub redakcije i čitatelja 4Dportala - Pratite najnovije vijesti iz svijeta paranormalnog, misterija, tajni i teorija zavjera...
 

Prijava

Registracija

*
*
*
*
*

* Polje je obavezno