4Dportal.com Facebook Profil4Dportal.com Twitter4Dportal.com YouTube kanal4Dportal.com RSS

A+ R A-

El Chupacabra

13869

Kontinent: Sjeverna Amerika

Zemlja podrijetla: Meksiko, Portoriko, SAD

 

Ovaj naziv, uz onaj manje poznat, "sisač koza", označava životinju ili biće koje napada gotovo sve vrste manjih životinja, ponekad i djecu. Pošto krv isisava iz rupa na vratu znaju ga nazivati vampirom. Legenda dolazi iz Portorika, no u današnje vrijeme ga se može naći diljem Meksika i Srednje Amerike, kao i sve češće unutar teritorija SAD-a.

 

Što se točnog podrijetla tiče, neki vjeruju da je to zapravo vampir kao što sam već i naveo, drugi smatraju da dolazi iz svemira, treći da je genetski eksperiment koji je pobjegao iz nekog tajnog laboratorija (najčešće famozna Montauk baza), dok su četvrti možda i najuvjerljiviji sa tvrdnjom da je to ustvari relikvija iz nekog prethistorijskog doba. Veličine su od pola metra do metar u dužini (tj. visini), hrapavog i čekinjastog izgleda, tamnosmeđe dlake, većih zuba, te zaudaraju na sumpor.

Postoje i dokazima nepotkrijepljeni izvještaji o tome da su na mjesta gdje su el-Chupacabre uočene došli vojnici koji su ih "sklonili" uz pomoć stručnjaka iz NASA-e. Prvi pravi dokaz o postojanju ovog bića dolazi iz 2009. Naime, dvojica muškaraca iz Texasa vjeruju da su otkrili tijelo mitske zvijeri koja siše krv svojim žrtvama. Lynn Butler tvrdi kako je pronašao tijelo misterioznog bića u svojem kokošinjcu. Jerry Ayer, inače prijatelj Lynna Butlera, koji trenutno posjeduje tijelo nepoznate životinje, planira ga preparirati te izložiti na uvid javnosti. Pošto Ayer po vlastitim riječima ne bi želio ispasti prevarant a i boji se znanstvene manipulacije vlastitog otkrića zasad sve skriva kao zmija noge. To naravno skeptičnijem dijelu zajednice daje za pravo tvrditi kako je sve ovo još jedna u nizu dobro osmišljenih prijevara. Od tada je prošlo dosta vremena, javnost nije vidjela nikakvo biće osim onog na slikama i pitanje je što se zbiva. Nažalost, sve je normalnije da ovakva senzacionalna otkrića završe u zaboravu i aljkavost modernog novinarstva očigledno čini svoje.

Izvor: Neobjavljena knjiga "Svjetske misterije i tajne" - Ratko Martinović

Video isječci:

Animal X - El Chupacabra


Literatura:

* Cass Andre - El Chupacabra - 2003.

* Kody Boye - El Chupacabras: Fact or Fiction? - 2007.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Baner
Baner
Baner

Najnovije

Baner
Baner

Kolumnisti

Popularno

Novosti


Istina o Božiću
24 Prosinac 2018, 11.10
Istina o Božiću

KolumnePartneri

 
4Dportal.com
Join Group
Klub redakcije i čitatelja 4Dportala - Pratite najnovije vijesti iz svijeta paranormalnog, misterija, tajni i teorija zavjera...
 

Prijava

Registracija

*
*
*
*
*

* Polje je obavezno