Croatian English French German Italian Russian Spanish Swedish

4Dportal.com Facebook Profil4Dportal.com Twitter4Dportal.com YouTube kanal4Dportal.com RSS

A+ R A-

Devonski vrag

11948

Kontinent: Europa

Zemlja podrijetla: Engleska

 

Godina 1855., odnosno njezini siječanj i veljača, zapamćeni su po vrlo oštroj zimi. Jasno, ta zima nije ono zbog čega ovo navodim, već petak 9. veljače. Tada je devonski okrug u Engleskoj, odnosno desetke sela i praktički sva dvorišta pohodilo biće koje je ostavilo tragove u obliku kopita.

 

Cijela sela su sljedila tragove koji su se konstantno nastavljali. Jasno, sad bi velika većina ljudi ustvrdila da je to mogao biti i jarac, no, ovdje baš i nije tako jednostavno. U ovom slučaju je iznimka da se kopito otiskava kao da noga slijedi nogu u jednom jedinom redu, odnosno, govorimo o pravocrtnom hodu. Također, mjerenjem je utvrđeno da su koraci u svim selima potpuno pravilni, tj. da je identičan razmak između ama baš svakog koraka.

Postojale su brojne teorije o podrijetlu stopa u to vrijeme, od magaraca s jednom nogom do jazavaca. Početkom 1980.-ih bio je aktualan slučaj pokolja ovaca i janjadi. Mačkolika zvijer je "ludovala" istim područjem tih godina i po nekim detaljima podsjeća na mnogo stariju zvijer. U novijem slučaju je to 99% neka vrsta mačke što kategorički odudara od starog opisa.

Izvor: Neobjavljena knjiga "Svjetske misterije i tajne" - Ratko Martinović

Video isječci:


Literatura:

---

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Baner
Baner
Baner
Baner

Kolumnisti

Popularno

Novosti

KolumnePartneri

Prijava

Registracija

*
*
*
*
*

* Polje je obavezno